Veranda kopen

Porch is een archaïsche term afgeleid van oude Franse Puere om in een verlaagde stem te spreken, en vandaag beschrijft het elke behuizing, structuur of een deel van de architectuur waarmee mensen kunnen spreken, lezen, schrijven, kijken, kijken of luisteren. In architecturaal gebruik bestaat een veranda uit een frame of een reeks frames die door een helling is aangesloten. Porch voegt een extra dimensie toe aan de invoer van een structuur. Het kan onafhankelijk worden gebouwd als vooraf gebouwd structuur of bevestigd aan een andere gevel van gebouwen via een oprit, of anders kan een integraal onderdeel zijn van een multifunctionele bedekte of openluchtruimte.

Jouw veranda tot in de perfectie – Van der Bauwhede

Porch-daken kunnen worden opgebouwd op betonplaten of op houten kolommen. Houten kolommen hebben de voorkeur boven concrete omdat de eerste de architect de vrijheid geeft om het type hout en de kleur te kiezen, in tegenstelling tot concrete kolommen, die vooraf zijn geconstrueerd of gestandaardiseerd in grootte en vorm. Houten kolommen ondersteunen het gewicht van het dakmembraan, terwijl het voorkomen dat het regent of sneeuw doordringt in het asiel. Naast een cruciaal aspect in termen van structurele ondersteuning dragen veranda-daken ook esthetisch bij aan het uiterlijke aspect van elke structuur door een beeld te bieden op het landschap daarachter of op zijn minst, het creëren van een achtergrond voor activiteiten in het asiel. Moderne veranda’s worden in toenemende mate ontworpen om artistieke thema’s te belichamen, vooral als ze zich boven een tuin of zwembad bevinden.

Er zijn verschillende soorten verandaarchitectuur, elk met zijn eigen onderscheidende esthetische en functionele kenmerken. Een van de meest typische vormen van porcharchitectuur is dat te vinden in eenvoudige, single-verdieping huizen of gebouwen, die, zoals hun naam suggereert, slechts een enkele ingang of veranda hebben. Deze structuren zijn meestal aan alle kanten open; De primaire functie van een dergelijke veranda is om licht in het interieur van het huis of gebouw te worden gefilterd, waardoor de huiseigenaren kunnen genieten van het buitenleven van binnenuit binnen het interieur.

Patio-ontwerpen

Een ander gemeenschappelijk type verandaontwerp is de patio, die in feite een semi-open deur of veranda is met een aangrenzende keuken en lounge. Patio-ontwerpen hebben altijd buitenkeukens aan de veranda-muren bevestigd. Met betrekking tot het ontwerp van de veranda zelf schommelt de patio meestal open; Een veranda kan worden gemaakt van een verscheidenheid aan materialen zoals tegels, leisteen, hout en zelfs metaal, afhankelijk van de voorkeur van de eigenaren. Metaal-ingelijste veranda’s zijn vrij gebruikelijk in moderne huizen, vooral in herenhuizen en andere grote landgoederen. Dergelijke structuren bevestigen altijd buitenkeukens aan de veranda-muren.

Verder is een afgeschermde veranda een van de meest populaire items in de moderne architectuur vandaag geworden. Als een patio biedt een afgeschermde veranda licht om het huis of gebouw in te filteren, waardoor de huiseigenaren een gevoel van intimiteit bieden. Net als een veranda kan een afgeschermde veranda worden gemaakt van materiaal, maar de meest geprefereerde zijn hout, leisteen en metaal. Bovendien zal een typische Arizona-kamerbehuizing bestaan uit een ingesloten veranda, een aangrenzende keuken en ruime ramen.

Voordat u begint met het construeren van uw eigen veranda, zou het verstandig zijn om de details van dit type architectuur te onderzoeken en zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Misschien wil je ook een professionele architect krijgen om je te helpen bij het ontwerpen van je perfecte veranda. Vergeet niet dat een veranda een relatief eenvoudige structuur is om te bouwen, maar zoals elk gebouw, een veranda bestaat uit vele kleine details, en een goed ontworpen veranda kan waarde toevoegen aan uw huis.

Veranda’s op maat in alle stijlen! Wij bouwen uw veranda van A tot Z. Gratis Catalogus. Showroom open op zondag. Gemaakt in eigen atelier. Woonuitbreiding op maat.

Van Der Bauwhede

Roterijstraat 107 8790 Waregem

T +32 56 60 15 32

info@vanderbauwhede.be

 

Comments are closed.